Hronika

Policija u Prijedoru i Novom Gradu zaplijenila drogu i oružje

Policija u Prijedoru i Novom Gradu zaplijenila drogu i oružje
Foto: N.N. | Policija u Prijedoru i Novom Gradu zaplijenila drogu i oružje

PRIJEDOR, NOVI GRAD - Pronalaskom droge i oružja rezultirale su pojačane aktivnosti policije na podučju Prijedora i Novog Grada, potvrđeno je "Nezavisnim" iz policije.

U Novom Gradu, u jednom ugostiteljskom objektu, pronašli su i zaplijenili dvije plastične vrećice sa prahom koji asocira na spid, ukupne bruto mase 5,41 gram.

U nastavku, policajci su uhapsili J.S. (31) i A.D. (22), obojicu iz Novog Grada.

"Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni J.S. jednom licu u Prijedoru omogućio uživanje spida, dok je osumnjičeni A.D. takođe omogućio uživanje droge jednom licu u Novom Gradu", saopštila je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

Tokom daljih aktivnosti, pretreseni su stan i druge prostorije koje koristi J.S, a pronađeni su automatska puška M-70, okvir za tu pušku i 18 puščanih metaka, kalibra 7,62 mm.

Po kompletiranju predmeta, protiv J.S. će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj zbog omogućavanja uživanja droge i nedozvoljenog oružja, dok će zbog droge biti dostavljen izvještaj i protiv A.D.

U odvojenim aktivnostima, pripadnici Policijske uprave Prijedor su u tom gradu, kontrolom B.M. (35) iz Prijedora, te pretresanjem stana i vozila koje koristi, pronašli i zaplijenili 14 pakovanja sa prahom koji asocira na spid, ukupne bruto mase oko 75 grama.

Protiv B.M. će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije