Hronika

Policija u Srpskoj oduzela drogu i oružje, dvoje uhapšenih

Policija u Srpskoj oduzela drogu i oružje, dvoje uhapšenih
Foto: MUP RS | Tokom vikenda u RS oduzeta droga i oružje, dvoje uhapšenih

BANJALUKA - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su uz angažovanje Jedinice žandarmerije, od 26. do 29. septembra na području Republike Srpske, sproveli pojačane mjere u oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira, sa akcentom na ugostiteljske objekte i lokacije sa izraženom bezbjednosnom problematikom.

Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i ekstazi, predmeti pogodni za nanošenje tjelesnih povreda, hladno oružje, vatreno oružje, gasno oružje i uređaj za izazivanje elektrošokova.

"Od značajnijih rezultata navodimo da je zbog počinjenog krivičnog djela 'Nedozvoljena trgovina' lišeno slobode jedno lice kod koga je pronađeno i oduzeto oko 250 kg rezanog duvana", saopšteno je iz MUP-a RS.

U okviru pojačanih mjera jedna osoba je uhapšena po osnovu raspisane potrage.

Takođe, privremeno je oduzeto jedno vozilo koje je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela "Krijumčarenje ljudi", a rad po navedenom je u toku.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u kontinuitetu nastaviti sa realizacijom planskih mjera i aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području Republike Srpske", kazali su u MUP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije