Hronika

Policija u dvorištu pronašla 5 kg narkotika, uhapšena 45-godišnja žena

Policija u dvorištu pronašla 5 kg narkotika, uhapšena 45-godišnja žena
Foto: MUP ZDK | Policija u dvorištu pronašla 5 kg narkotika, uhapšena 45-godišnja žena

Tešanjska policija uhapsila je u petak 45-godišnju Vahidu Š. iz ovog grada, u čijoj kući je prilikom pretresa pronađeno oko pet kilograma droga.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, navodeći inicijale, saop[tili su kako je na osnovu Op[tinskog suda u Tešnju pretresena kuća koju Vahida Š. koristi u u naselju Šije, a to je urađeno u sklopu aktivnosti na suzbijanju i prevenciji neovlaštenog posjeda, proizvodnje i prodaje droge u okviru međunarodne operativne akcije "JAD 2018". 

Prilikom pretresa, policija je u kući, dvorištu kuće i zakopano u zemlji pronašla i privremeno oduzela 3.892,50 grama spida, 961,98 grama heroina, 21,84 grama marihuane i 270 tableta ekstayija.

"Ukupna težina pronađenih i oduzetih narkotičkih sredstava iznosi 4911,84 grama", navodi se u saopštenju MUP-a ZDK.

Osim toga, policija je pronašla i pištolj marke "Crvena Zastava", kalibra 9 milimetara sa jednim okvirom i pet metaka, digitalnu vagu za precizno mjerenje, te aparat za zavarivanje plastičnih vrećica i najlona.

"Osoba Š. V. je uhapšena i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad njom zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija i predmeti su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja", kazali su iz policije.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policajci PS Tešanj u subotu su Vahidu Š. predali u nadležnost zeničkom Kantonalnom tužilaštvu, zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije