Hronika

Policija uhapsila lovca, ranio djevojčicu i njenog oca

Policija uhapsila lovca, ranio djevojčicu i njenog oca
Foto: N.N. | Policija uhapsila lovca, ranio djevojčicu i njenog oca

KOZARSKA DUBICA - Dvadesetjednogodišnji Mladen L. iz Kozarske Dubice uhapšen je nakon što je slučajno, tokom lova u mjestu Mlinarice, ranio devetogodišnju sugrađanku i njenog oca, četrdesetdvogodišnjeg Đ.O., potvrđeno je "Nezavisnim".

Iz Policijske uprave Prijedor je saopšteno da im je dan ranije, oko 16 časova, prijavljeno da je nepoznato lice ranilo dvije osobe, koje su zbog povreda zbrinute u Opštoj bolnici Gradiška, odnosno Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Policajci su zatim utvrdili da je, tokom lovnog dana, Mladen L. iz lovačke puške slučajno ranio sugrađanina i njegovu kćerkicu, koji su tih momenata bili u šetnji kroz mjesto kuda je hodala i grupa lovaca, članova Lovačkog udruženja "Jelen".

"M.L. je uhapšen te je nad njim izvršena kriminalistička obrada zbog izazivanja opšte opasnosti", kazali su iz policije.

Kako nezvanično saznajemo, Đ.O. i njegova kćerkica nisu u životnoj opasnosti. Sačma je, po nepotvrđenim informacijama, njega ranila u stomak, a djevojčicu u leđa.

U mjestu Mlinarice članovi Lovačkog udruženja "Jelen" često organizuju lov, i to su činili i u ponedjeljak.

"Bio je to trenutak nesmotrenosti i Mladen je slučajno ranio tog muškarca i njegovu kćerku, koji su tuda šetali", kaže izvor "Nezavisnih".

Lovci opisuju Mladena kao dobrog lovca, ali i čovjeka, te ovaj događaj tumače kao nesrećan slučaj.

"Nisam bio s njim u trenutku kada je pucao, pa ne znam šta se tačno desilo. Ne znam, možda je čuo da nešto hoda, pa je pretpostavio da je divljač i zapucao", ispričao je jedan lovac. Lovci iz Lovačkog udruženja "Jelen" kažu da ranije nije bilo ovakvih slučajeva, te da su, tokom lova, uvijek maksimalno oprezni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije