Hronika

Pratite nas na Google news

Policija tvrdi da Banjalučanin nije pokušao oteti maloljetnicu

Policija tvrdi da Banjalučanin nije pokušao oteti maloljetnicu
Foto: Ilustracija | Policija utvrdila: Banjalučanin nije pokušao oteti maloljetnicu
N.N.

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, nakon provedenih provjera i operativnih radnji, utvrdili su da lice V.S. nije pokušalo oteti djevojčicu u banjalučkom naselju Starčevica kako je zaprimljena početna prijava.

Naime, osumnjičeno lice nije izvršilo krivično djelo "Protivpravno lišenje slobode" u pokušaju, a kako je događaj kvalifikovao dežurni okružni javni  tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, prema početnim saznanjima iz anonimno zaprimljene prijave.

"Policijski službenici su utvrdili da V.S. nije pokušao nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo, niti je vozilo bilo u blizini marketa u ulici Slobodana Кusturića Banjaluka, već ju je uzeo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha, nakon čega ju je pustio i nije nastavio da se kreće za njom", saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon završenih neophodnih procesnih radnji, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca, V.S. će biti sproveden u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Кlinika za psihijatriju.

Policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilšatvu Banjaluka.

POVEZANA VIJEST:

Banjalučanin pokušao uvući maloljetnicu u auto, pa uhapšen

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije