Hronika

Policija utvrđuje odgovornost imama koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC

Policija utvrđuje odgovornost imama koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva / YouTube | Policija utvrđuje odgovornost imama koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC

PRIJEDOR - Policija iz Prijedora radi na utvrđivanju odgovornosti glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amira Mahića koji je Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

"Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, po saznanju o postojanju video snimka u kojem vjerski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavjestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mjere i radnje  cilju dokumentovanja navedenog", rečeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Mahić je, podsjetimo, tokom vjerske službe u Kozarcu, rekao da je Sveti Sava bio "veoma kontroverzna ličnost", da je to "jedan od činovnika SPC" i da je "laž da je prosvetitelj".

"Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta", rekao je glavni imam iz Kozarca vjernicima na Savindan, 27. januara.

Povezana vijest: Imam iz Kozarca Svetom Savi pripisao fašizam, a SPC-u sektaštvo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije