Hronika

Policiji slagao da je njegov ford vozio čovjek koji je umro

Policiji slagao da je njegov ford vozio čovjek koji je umro
Foto: Dražan Pozderović/Ilustracija | Policiji slagao da je njegov ford vozio čovjek koji je umro

ISTOČNA ILIDŽA - I.S. (37) iz Foče optužen je zbog davanja lažnog iskaza jer je u svojstvu svjedoka policiji izjavio da je njegovim fordom upravljao A.B. za kojeg je naknadnim provjerama policija utvrdila da je preminuo.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv I.S.,  a optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

"Optuženom se stavlja na teret da je 1. februara 2022. godine u prostorijama policijske stanice Istočna Ilidža na Zapisnik o saslušanju lica od 1. februara 2022. godine u svojstvu svjedoka u zakonom propisanom postupku izjavio da je njegov ford fokus upravljao NN lice imena A.B. za kojeg je naknadnim provjerama od strane policijskih službenika utvrđeno da je preminuo 31. decembra 2021. godine", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje,  2. januara 2022. godine u prostorijama KBC Zenica izvršena je obdukcija tijela imenovanog kojim je utvrđeno zatajenje srčano - plućne funkcije.

"Dakle, optuženi je dao lažan iskaz u drugom zakonom propisanom postupku čime je počinio  krivično djelo davanje lažnog", navodi se u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije