Hronika

Policijska uprava Trebinje: Prioritet smanjenje smrtnosti u saobraćaju

Policijska uprava Trebinje: Prioritet smanjenje smrtnosti u saobraćaju
Foto: Vesna Duka | Policijska uprava Trebinje: Prioritet smanjenje smrtnosti u saobraćaju

TREBINJE - Stanje bezbjednosti na prostoru svih istočnohercegovačkih opština u protekloj godini ocijenjeno je zadovoljavajućim na pres konferenciji Policijske uprave Trebinje organizovanoj povodom zvršetka godine, u kom periodu je rasvijetljeno više od 89% slučajeva.

"Nije bilo težih krivičnih djela koja su izazivala uznemirenost građana, a rad same policije bio je na zavidnom nivou, sa izraženom hrabrošću i požrtvovanošću naših službenika koji su spasavali tuđe živote, zanemarujući možda i svoj sopstveni, poput spasavanja u požaru, odvraćanja od samoubistva i slično", pojasnio je Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

On je istakao da je u protekloj, u odnosu na raniju godinu, smanjenje narušavanja javnog reda i mira iznosilo 33%, dok je broj saobraćajnih nezgoda ostao na istom nivou, ali uz povećanje broja poginulih lica, sa četiri na šest nastradalih, a broj isključenih lica iz saobraćaja bio je povećan za 46%, čemu su umnogome doprinijele preventivne akcije policije.

"Ono na šta ćemo pokušati uticati jeste da broj smrtno stradalih lica u ovoj godini ne bude veći, ali i na smanjenje broja nastanka saobraćajnih nezgoda, pozivajući ujedno i sve građane, vozače, da prate propise i suzdrže se od konzumacije alkohola i neprilagođene brzine", dodao je Laketa, napominjući da je broj ukupnih krivičnih djela takođe smanjen, a povećana rasvijetljenost.

U izvještajnom je periodu dokumentovano 11 krivičnih djela zloupotrebe droge i 97 prekršaja, gdje je policija naročito istakla akciju "Plantaža" u kojoj je otkriveno pet zasada marihuane u četiri opštine istočne Hercegovine.

Na presu je rečeno da je u Trebinju u toku i postavljanje video kamera na ulicama, te da je u toku umrežavanje i konekcija na server u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije