Hronika

Policijski inspektor osumnjičen da je potegao pištolj na Miroslava Raduljicu

Policijski inspektor osumnjičen da je potegao pištolj na Miroslava Raduljicu
Foto: Ilustracija | Policijski inspektor osumnjičen da je potegao pištolj na košarkaša Miroslava Raduljicu

ŠIPOVO - Policijski inspektor Siniša Š. iz Mrkonjić Grada uhapšen je juče u Šipovu, zbog sumnje da je potezao pištolj na košarkaša Miroslava Raduljicu na "Janjskom saboru" kod manastira Glogovac u Šipovu, saznaju "Nezavisne".

Razlog ovog incidenta je prema riječima brojnih izvora sa kojima smo rzgovarali to što je Raduljica zbog određenih razloga odbio slikanje pod šatorom.

Bahati policijski službenik, za kojeg se kako saznajemo alkotestiranjem utvdilo da je pijan, bio je uporan da se slika sa poznatim košarkašem koji je bio u društvu rođaka, te se naljutio i potegnuo pištolj na njega.

Raduljici koji je imao blažu povredu noge, kako je rako naš izvor inspektor prijetio oružjem, ali mu je košarkaš oteo pištolj i začas ga savladao.

Kako napominju naši izvori, pod šatorom je nastala gužva u koju se navodno umiješao i kolega pomenutog inspektora koji je bio sa njim, a koji je takođe zbog nedoličnog ponašanja bio tema medijskih natpisa. 

Kako saznajemo svog kolegu Sinišu Š. brzom reakcijom su uhapsili specijalci.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, uhapšen je policijski službenik S.Š. i osumnjičen je da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Iz policije nisu precizirali detalje hapšenja niti su navodili da li je još jedan policijski službenik pod istragom da je bio akter ovog događaja, ali su kratko naveli, da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

"Tužilac je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", naveli su iz policije.

Kako su naveli, osim navedenog, u toku su aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti policijskog službenika S.Š., zbog osnova sumnje da je počinio težu povredu radne dužnosti. 

"Policijska uprava Mrkonjic Grad osuđuje svaki vid neprofesionalnog postupanja od strane policijskih službenika, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuiraće svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja pripadnika", rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije