Hronika

Policijski kačket nije zloupotrijebio policajac, već radnik banjalučkog suda

Policijski kačket nije zloupotrijebio policajac, već radnik banjalučkog suda
Foto: ATV | Policijski kačket nije zloupotrijebio policajac, već radnik banjalučkog suda

BANJALUKA - Vozač koji je istakao policijski kačket na prednjem dijelu audija, parkiranog u banjalučkoj Ulici vladike Platona, nije policajac, nego radnik Osnovnog suda u Banjaluci, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Mediji su ranije objavili da je na taj način vozač izbjegao plaćanje parkinga.

Audi u kojem je kačket ostavljen, po saznanjima "Nezavisnih", privatno je vlasništvo, a policija utvrđuje otkud vozaču dio policijske uniforme, koja je u ovom slučaju zloupotrebljena.

"Policijski službenici PU Banjaluka, po saznanju, preduzeli su neophodne mjere i radnje na identifikovanju vozača i vozila, koje je bilo parkirano u Ulici vladike Platona, u kojem se na vidnom mjestu nalazio dio polijske uniforme – kačket", rekli su iz policije.

Utvrđeno je da vozač nije pripadnik PU Banjaluka, odnosno MUP-a RS.

"U toku je preduzimanje mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti pod kojima je lice došlo u posjed pomenutog dijela policijske uniforme, i time zloupotrbijebilo policijsko obilježje", rečeno je za "Nezavisne".

Pojedini mediji su ranije objavili fotografije audija za koji tvrde da se redovno parkira u drugoj zoni kod Tržnog centra “Zenit”, a čitalac im je ustvrdio da vozač nikako ne plaća parking već samo ostavi policijsku kapu na vidno mjesto.

Nakon provjere kod radnika koji su zaduženi za kontrolu plaćanja parkinga ima li taj automobil plaćenu kartu, ispostavilo se da je tih momenata – nije imao.

Sud: Ne znamo o kojem radniku je riječ

Iz Osnovnog suda u Banjaluci "Nezavisnim" je rečeno da nisu upoznati sa činjenicom da je njihov radnik zloupotrebio policijski kačket, a s ciljem neplaćanja parkinga u Ulici vladike Platona. 

"S obzirom na to da nemamo konkretne i pouzdane informacije o kojem licu se radi, ne možemo vam dati više informacija u vezi sa navedenim slučajem", rekli su iz banjalučkog Osnovnog suda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije