Hronika

Pomjereno saslušanje Suljagića, naloženo prikupljanje dokaza

Pomjereno saslušanje Suljagića, naloženo prikupljanje dokaza
Foto: Srna | Pomjereno saslušanje Suljagića, naloženo prikupljanje dokaza

ZVORNIK - Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić biće saslušan u Policijskoj upravi Zvornik u srijedu, 19. juna, u svojstvu osumnjičenog, rečeno je danas Srni u ovoj upravi.

Suljagić će biti saslušan u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, jer je osumnjičen da je 31. maja počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti kada je telefonom upućivao prijetnje pomoćniku načelnika Policijske uprave Zvornik Adisu Cibraliću.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u predmetnom slučaju postupaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koje je formiralo predmet protiv Suljagića zbog ugrožavanja bezbjednosti policijskog službenika.

Predmet je formiran u ponedjeljak, 10. juna, po obavještenju Policijske uprave Zvornik.

Suljagić je juče bio u Policijskoj upravi Zvornik, ali nije saslušan bez prisustva advokata.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je u predmetu protiv lica čiji su inicijali E.S. u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti počinjenog na štetu policijskog službenika naložilo prikupljanje dokaza za donošenje tužilačke odluke, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Srna je juče objavila da je direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić pozvan u Policijsku upravu Zvornik za izjavu zbog sumnje da je prijetio pomoćniku načelnika te policijske uprave Adisu Cibraliću.

O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Bijeljina koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i naložilo saslušavanje svjedoka i Suljagića.

Suljagić je na društvenim mrežama objavio poziv policije, uz optužbe koje je objavio na engleskom jeziku, da ga iz te "policijske stanice maltretiraju" i da tako "tretiraju nesrbe".

On je potom objavio i da je juče odbio da bude ispitan u policiji bez svog advokata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije