Hronika

Ponovo "pao" najpoznatiji bh. kradljivac: Izdale ga "lopovske oči"

Ponovo "pao" najpoznatiji bh. kradljivac: Izdale ga "lopovske oči"
Foto: Ilustracija | Ponovo "pao" najpoznatiji bh. kradljivac: Izdale ga "lopovske oči"

Policajci su u centru Sarajeva noćas oko 1.40 sati uhapsili najpoznatijeg bh. kradljivca Vernesa Ibranovića (32) zbog teške krađe.

Ibranovića su policajci zatekli u izvršenju teške krađe u trgovinsku radnju "Shon Pon".

O hapšenju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Sarajevo, a Ibranović je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Ibranović je više od pola svog života proveo po popravnim domovima, zatvorima i samicama, a vjerovatno je apsolutni rekorder u činjenju krivičnih djela, kojih je nabrao oko 1.000, prenosi portal "Avaz.ba".

U Popravnom domu "Hum" zaglavio je s nepunih 13 godina jer je već u to vrijeme počinio toliko krađa da ni policija ni sudovi nisu znali šta da rade s njim.

Nedavno je izašao iz zatvora te je u ispovijesti za "Avaz" prije nekoliko dana rekao za sebe da ima "lopovske oči".

"U prodavnice obično provaljujem navečer. Imam alat, set košta 70 KM. Prvo provjerim ima li koga, obiđem malo i razgledam. Treba mi desetak minuta da izvidim teren. Odvalim bravu pa se malo odmaknem da vidim ima li koga. Ako nema, upadnem unutra i prevrćem. Prvo tražim novac, onda cigare i hranu. Za to mi treba manje od 10 minuta", bio je otvoren Ibranović.

(Avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije