Hronika

Ponovo uhapšen serijski lopov Ranko Rakić

Ponovo uhapšen serijski lopov Ranko Rakić
Foto: Ilustracija | Ponovo uhapšen Ranko Rakić

BANJALUKA – Poznati prijedorski serijski lopov Ranko Rakić ponovo je uhapšen u Banjaluci, a ovaj put po potrazi koju je raspisala Policijska uprava (PU) Prijedor za razbojništvo.

"Službenici Policijske uprave Banjaluka, u utorak su uhapsili R.R. iz Prijedora, za kojim je bila raspisana potraga po naredbi PU Prijedor. Lice je predato policijskim službenicima PU Prijedor na dalje postupanje", naveli su iz policije.

Rakić je godinama poznat policiji zbog krivičnih djela, a u poslednje vrijeme gotovo svake sedmice pada u ruke policije.

Prije nekoliko dana je hapšen zbog sumnje da je u banjalučkom naselju Lauš na Božić upao u kuću osobe sa invaliditetom, te mu prijeteći nožem, osim novca i dokumenata ukrao i protezu za nogu. On je naoružan nožem ušao kroz poluotvoren prozor u kuću oštećenog i to na praznik, te mu uz prijetnju nožem ukrao torbicu u kojoj se nalazilo 200 KM kao i dokumenti.

Rakića sumnjiče i da je 9. decembra provalio u dva kioska na u Banjaluci. Nedavno je u banajlučkom naselju Lauš ispred butika zgrabio lutku sa odjećom i počeo trčati ulicom sa njom.

Takođe ga je nedavno i jedan vlasnik bio zatekao u svojoj kući prilikom pljačke. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije