Hronika

Ponovo ukinuta presuda Hasanbašiću za pokušaj ubistva policajaca

Ponovo ukinuta presuda Hasanbašiću za pokušaj ubistva policajaca
Foto: N.N. | Ponovo ukinuta presuda Hasanbašiću za pokušaj ubistva policajaca

BANJALUKA - Mustafi Hasanbašiću, optuženom za pokušaj ubistva policajaca Nermina Suljića i Almira Zaimovića iz Doboja, Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu.

Podsjećamo da je u ponovljenom postupku Hasanbašić bio osuđen na 13 godina zatvora.

Presuda Okružnog suda u Banjaluci je ukinuta, a predmet se vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje nakon uvažavanja žalbi republičkog javnog tužioca, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Banjaluka i odbrane optuženog Mustafe Hasanbašića.

Optužnica Hasanbašića tereti da je 9. marta 2018. godine sa  Benjaminom Ćostovićem, koji je priznao krivicu i osuđen na godinu i po zatvora, napao policijsku patrolu u kojoj su bili Nermin Suljić i Almir Zaimović. 

Hasanbašić i Ćostović, prema navodima presude koju je ukinuo Vrhovni sud, napali su policijsku patrolu u mjestu Glavica, kod Doboja.

Tada su ih, prema toj optužnici, policajci  uočili da konzumiraju i prepakuju Hasanbašićev spid i amfetamin.

Hasanbašić, za kojim je bila raspisana potjernica zbog izbjegavanja zatvorske kazne, nakon što je vidio policiju, počeo je da bježi, a tom prilikom bacio je torbu, iz koje je izvadio pištolj.

U torbi je bio ostavio paketiće spida.

U presudi se navodi da se, kada su mu policajci naredili da stane, on okrenuo i ispalio hitac prema njima.

Takođe se navodi da je Ćostović, dok je Hasanbašić bježao, prišao policajcima i pesnicom udario Suljića, usljed čega je on iz pištolja nehotice ispalio hitac. Ćostović je pokušao da policajcu otme oružje, ali je savladan, a Hasanbašić je pobjegao u Doboj.

Tamo mu je poznanica pozvala taksi, a nakon dolaska vozila, taksisti je rekao da ga vozi u mjesto Prijedel.

Kada su tokom vožnje naišli na policijski punkt, pištoljem je zaprijetio taksisti da ga zaobiđe i ne staje.

Nakon što je vidio da vozilu prilazi policajac, on je taksistu istjerao i sjeo za volan te krenuo da bježi, ali je u mjesto Rajčevo na području Zeničko-dobojskog kantona izašao iz vozila i nastavio pješice, a uhapšen je u mjestu Palučak, kod Jablanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije