Hronika

Pop prodao eksploziv prikrivenim inspektorima

Pop prodao eksploziv prikrivenim inspektorima
Foto: N.N. | Pop prodao eksploziv prikrivenim inspektorima

VIŠEGRAD - Bojan Glišić (38), sveštenik u Rogatici, ne sluteći šta ga sljeduje, uhapšen je dok je prikrivenim inspektorima prodavao eksploziv.

Potvrdio je to za "Nezavisne" izvor blizak istrazi, objašnjavajući detalje akcije "Lotika", usmjerene na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom minsko-eksplozivnih sredstava, kao i oružja.

Prema informacijama koje su danas bile dostupne, Glišić je duže vrijeme bio na meti prikrivenih inspektora, a koji su na svoju istragu hapšenjem ovog sveštenika stavili pečat.

Objavljeno je da su inspektori, saznavši čime se on bavi, s njim stupili u kontakt, te dogovorili primopredaju eksploziva, nakon čega je Glišić na dogovoreno mjesto došao automobilom, a čim im je predao robu, oni su ga uhapsili.

Spekuliše se da je Glišić eksploziv uglavnom prodavao na području FBiH.

Akciju su na području Višegrada i Rogatice izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Pretresene su dvije lokacije na području Rogatice i jedna u Višegradu, a zasad je uhapšen jedino sveštenik, kojeg terete za nedozvoljenu prodaju oružja, odnosno eksplozivnih materija.

"U pretresima je nađeno i oduzeto oko dva kg različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog dejstva, više komada municije različitog kalibra, više SIM kartica i mobilnih telefona", precizirali su iz MUP-a RS.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije okončana kriminalistička obrada Glišića, koji će najvjerovatnije biti predat Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, nakon čega će tužilac odlučivati o tome da li će da zatraži pritvor.

Komentarišući hapšenje sveštenika, Darko Ćulum, direktor Policije RS, naveo je da je riječ o ilegalnom krijumčarenju minsko-eksplozivnih sredstava.

"Lice je privedeno i najvjerovatnije će biti predato u nadležnost tužilaštva", rekao je Ćulum.

Kako je danas objavljeno, sveštenik je službovao u Borikama, na području Rogatice, a ranije je službovao u Zenici. Prema istim saznanjima, u Višegradu mu žive roditelji.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije