Hronika

Poprskao radnika benzinske pumpe suzavcem i ukrao novac

Poprskao radnika benzinske pumpe suzavcem i ukrao novac
Foto: Ilustracija | Poprskao radnika benzinske pumpe suzavcem i ukrao novac

DOBOJ - Niti je razbojnik koji je opljačkao benzinsku pumpu "Dragstes" u Doboju imao oružje, niti se maskirao fantomkom, ali mu je pljačkaški pohod uspio zahvaljujući spreju, najvjerovatnije suzavcu, kojim je po očima poprskao radnika, a zatim mu ukrao novac.

Otkriva to izvor "Nezavisnih" upućen u detalje razbojništva, koje se u srijedu ujutru odigralo na magistralnom putu Doboj - Derventa, u mjestu Bukovac.

"Računao je na činjenicu da je bilo gluvo doba noći, odnosno 3.25. Tada je upao u benzinsku pumpu te poprskao radnika suzavcem, a zatim mu povikao: 'Daj pare'", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Nezvanično saznajemo da je bandit potom, nakon što je radnika onesposobio, ugurao ruku u njegov džep te pokupio novac koji je unutra našao.

"Po izjavi radnika, nije u pitanju ogromna cifra, već oko 600 do 700 maraka", priča naš sagovornik.

Kako saznajemo, lopov je do benzinske pumpe došao pješice, a potom je na isti način i pobjegao, ali nije poznato da li ga je, eventualno, negdje u blizini čekalo vozilo.

"Poprilično je hrabar ili lud. Iako benzinska pumpa ima video-nadzor, zamaskirao se samo kapuljačom duksa. Kamere su snimile momente razbojništva, doslovno je riječ o momentima, jer se sve odigralo u veoma kratkom vremenu", zaključuje naš sagovornik.

Iz Policijske uprave Doboj potvrdili su da se ovo razbojništvo dogodilo u srijedu ujutru.

"Uviđajem je utvrđeno da je nepoznato lice radnika benzinske pumpe poprskalo sprejom (najvjerovatnije suzavcem) po očima, nakon čega je od njega ukralo novac, a potom pobjeglo u nepoznatom pravcu", saopšteno je iz PU Doboj.

O svemu je, dodaje se, obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

"Pripadnici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska osumnjičenog", rekli su iz dobojske policije, dok od radnika opljačkane benzinske pumpe juče nismo uspjeli dobiti komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije