Hronika

Porodica Rađen: Poligrafista iz Sarajeva nam je prijetio oduzimanjem djeteta

Porodica Rađen: Poligrafista iz Sarajeva nam je prijetio oduzimanjem djeteta
Foto: N.N. | Porodica Rađen: Poligrafista iz Sarajeva nam je prijetio oduzimanjem djeteta

BANJALUKA – Đorđe Rađen i Viktorija Banda-Rađen, koji su juče privedeni u prostorije Okružnog Tužilaštva Banjaluka zbog davanja izjave u slučaju "Dragičević", tvrde da im je Ismet Katana, poligrafista iz Sarajeva, prijetio da će im oduzeti dijete.

Oni su se Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova RS, Darku Ćulumu, direktoru policije RS, Siniši Kostreševiću, načelniku Uprave krim policije i medijima, obratili putem saopštenja preko advokatske kancelarije Dragan Stupar i Aleksandar Čorni.

Iz advokatske kancelarije ističu da je prilikom ispitivanja Katana prijetio Rađenu "da svog maloljetnog sina od osamnaest mjeseci neće više vidjeti i da će isti biti smješten u 'Dom za nezbrinutu djecu'".

Takođe, navodi se u saopštenju, Katana je prijetio da će Rađen biti zatvoren na četrdeset godina, nakon čega će ga on posjetiti i rukovati se sa njim.

"Prilikom saslušanja konstantno je vršen pritisak da Rađen prizna da je bio u emotivnoj (ljubavnoj) vezi sa Davidom Dragičevićem, odnosno prijetio je i ubjeđivao Rađena da pripada gej populaciji, kojoj je prema iskazu Ismeta Katane pripadao i David Dragičevič", navodi se u saopštenju advokata.

Navode da je isti dan u svojstvu svjedoka saslušana i supruga Đorda Rađena, Viktorija Banda-Rađen.

"Katana je majci djeteta starog osamnaest mjeseci rekao da neće više vidjeti svoje dijete, da je ova država surova i da će dijete završiti 'ko zna gdje', a onda je i na nju vršio pritisak da prizna da je bila u emotivnoj vezi sa Davidom Dragičevićem", stoji u saopštenju.

Lepir: Neistina je da je vještak Katana prijetio Rađenu

Želimir Lepir, glavni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, potvrdio je da je poligrafsko ispitivanje obavio Ismet Katana.

"Neistina je da je vještak Katana brutalno prijetio Đorđu Rađenu i Viktoriji Banda-Rađen", naveo je Lepir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije