Hronika

Postavili bombu ispod golfa 7, motiv nepoznat

Postavili bombu ispod golfa 7,  motiv nepoznat
Foto: Velibor Tripić | Postavili bombu ispod golfa 7, motiv nepoznat

BANJALUKA - Iz sna me je probudila snažna eksplozija i pomislila sam da je grom udario u nešto blizu naše zgrade. Izašla sam na balkon da vidim šta se dešava i onda sam osjetila miris paljevine. Kada je svanulo, shvatila sam da je bomba izrešetala pet automobila mojih komšija.

To je za "Nezavisne" ispričala Banjalučanka koja stanuje u novosagrađenoj zgradi u Ulici kralja Petra Drugog na broju 116, te dodala da su i njene komšije, u vrijeme eksplozije, juče oko 1.10, pomislile da je u pitanju udar groma.

Ispostavilo se da je, zapravo, neko postavio bombu ispod golfa 7, vlasništvo Ruška P. iz Banjaluke, a uz to, oštećena su još četiri vozila, dok povrijeđenih nije bilo.

Mještani kažu da u toj zgradi živi nekoliko ljudi zvučnijih imena.

Interesantno je da su uviđaju, koji je trajao satima, prisustvovali i inspektori za borbu protiv narkotika Policijske uprave Banjaluka. Veliki broj policajaca Krim-policije, ali i vještaka, uzimao je tragove sa izrešetanih vozila i parkinga, koji je bio blokiran.

Mještani pričaju za "Nezavisne" da su se u ovu zgradu, čija je izgradnja završena prije nekoliko mjeseci, nedavno uselili.

Uspjeli smo dobiti izjavu i od djevojke čiji je auto oštećen, a koja se nije htjela predstaviti, samo je kratko kazala da šteta na njenom vozilu nije velika.

"Nisam još ni prilazila svom autu, ne mogu jer se radi uviđaj. Prije nekoliko dana uselila sam se u ovu zgradu i eto vidite šta me je dočekalo", ispričala je ta djevojka.

Mještani kažu da su na golfu 7, pod kojim je bomba eksplodirala, popucale sve četiri gume, a iscurjelo je i ulje. Ostala vozila imaju manja oštećenja.

"Valjda je taj golf 7 parkirala tu neka djevojka, koju niko od nas ne zna", pričaju mještani.

Policija juče nije ispitala vlasnika vozila pod kojim je bomba eksplodirala, tako da je motiv napada ostao nepoznat.

Bezbjednosne kamere ne pokrivaju parking na kojem je bomba eksplodirala, tako da policija neće moći računati na snimke.

Izvor blizak istrazi rekao je "Nezavisnim" da je bomba bila povezana štapinom, koji je napadač zapalio kako bi izazvao eksploziju. U pitanju je sporogoreći štapin, koji je napadač najvjerovatnije koristio kako bi imao dovoljno vremena da pobjegne.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka kazali su da je u toku potraga za zasad nepoznatim licem.

Vezane vijesti: 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije