Hronika

Potraga za napadačima kod Sanskog Mosta: satima maltretirali supružnike

Potraga za napadačima kod Sanskog Mosta: satima maltretirali supružnike
Foto: Ilustracija | Potraga za napadačima iz Sanskog Mosta: šest sati maltretirali supružnike

SANSKI MOST - Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona intenzivno tragaju za osobama koje su u toku noći proteklog petka i subote izvršile djelo teškog razbojništva nad Suadom Horozovićem i njegovom suprugom, te tom prilikom Horozoviću nanijeli teške tjelesne povrede, između ostalog polomivši mu obje ruke.

Ovaj događaj se desio u porodičnoj kući Horozovića u naselju Naprelji, 15 kilometara od Sanskog Mosta.

Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, potvrdio je da policija traga za najmanje dvije, a možda i više osoba koje su počinioci ovog krivičnog djela.

"Policija je na terenu, obavljen je uviđaj na licu mjesta i vrše se sve potrebne kriminalističke radnje kako bi se došlo do počinilaca i rasvijetlio ovaj slučaj. Istragom rukovodi nadležni kantonalni tužilac, a djelo je okarakterisano kao teško razbojništvo i nanošenje teških tjelesnih povreda", kazao je Beganović.

On nam nije mogao potvrditi da li su osobe koje su izvršioci ovog krivičnog djela bile maskirane ili ne, niti kako su ušle u porodičnu kuću bračnog para Horozović s obzirom na to da je kuća dobro zaštićena te pod video-nadzorom.

Nezvanično saznajemo kako su se razbojnici predstavili kao pripadnici policijske agencije, te tako prevarili supružnike i ušli u kuću. Na pitanje da li postoje snimci video-nadzora i da li se možda analiziraju, Beganović je rekao da zbog policijske istrage ne može odgovoriti.

Nezvanično, iz policijskih izvora bliskih istrazi saznajemo da se sumnja kako se radi o dobro planiranoj akciji, čiji su počinioci ranije prikupili potrebne informacije o supružnicima i načinu kako mogu izvršiti krivično djelo.

Prema ranijim informacijama, pljačkaši su na vrata Horozovića došli između jedan čas i 1.30 u subotu ujutro, a supružnike su, nakon što su ušli u kuću, podvrgnuli fizičkom i psihičkom nasilju koje je trajalo duže od šest sati.

Oko devet sati ujutru vezane u kući ih je pronašao radnik njihove firme kojeg je poslao njihov sin Elvis, nakon što mu se otac i majka nisu javljali na pozive.

Pored drugih povreda, Horozoviću su slomili obje ruke i on je, nakon što mu je ukazana zdravstvena pomoć u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, upućen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci i trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju.

Njegova supruga je zadržana u sanskoj bolnici i još se nalazi u stanju šoka. Elvis Horozović, inače direktor porodične firme koja se bavi proizvodnjom plastične stolarije, potvrdio nam je kako se njegovi roditelji oporavljaju, ali o samom slučaju, na zahtjev policije i zbog istrage, nije želio davati više informacija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije