Hronika

Potvrđena optužnica protiv Amira Iftića zbog droge

Potvrđena optužnica protiv Amira Iftića zbog droge
Foto: Ustupljena fotografija | Potvrđena optužnica protiv Amira Iftića zbog droge

BIHAĆ - Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Amira Iftića, kojem se na teret stavljaju krivična djela promet opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnog materijala. Također, Iftiću je produžen pritvor za dva mjeseca, u kojem se nalazi od kraja augusta, kada je uhapšen.

Policija je tokom pretresa njegove porodične kuće, 31. augusta 2023. godine u naselju Midžić mahala, te vikendice u mjestu Račić, nadomak Bihaća, pronašla 3,5 kg praškaste materije za koju je kasnije vještačenjem utvrđeno kako se radi o spidu.

Pored toga, pronađeno je i 18 komada puščane municije, 49 komada pištoljske municije kalibra 7,65 mm, mobitel, te 360 eura koji su privremeno izuzeti.

Optuženi je tada lišen slobode i priveden u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, nakon čega je ispitan, a nakon ispitivanja postupajući tužilac je  podnio prijedlog za određenje pritvora prema nadležnom sudu u Bihaću.

Kantonalno tužilaštvo je  protiv Amira Iftića podiglo optužnicu, a rješenjem Općinskog suda mu je određen jednomjesečni pritvor.

U saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK, Tužilaštvo je  tokom istrage provelo potrebna vještačenja, saslušanje svjedoka, te druge istražne radnje, s obzirom na to da se radi o teškom krivičnom djelu izuzetno opasnom za društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije