Hronika

Potvrđena optužnica protiv Bože Mihajlovića

Potvrđena optužnica protiv Bože Mihajlovića
Foto: N.N. | Potvrđena optužnica protiv Bože Mihajlovića

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 2. jula 2018. godine optužnicu koja optuženog Božu Mihajlovića tereti da je počinio produženo krivično djelo nesavjestan rad u službi.

U optužnici se navodi da je u vremenskom periodu od 15. novembra 2006. godine do 01.  februara 2015. godine, postupajući kao tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a od 10.03.2010. godine i kao rukovodilac Posebnog odsjeka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH (POOK), očigledno nesavjesno postupio u vršenju službene dužnosti tužioca i rukovodioca POOK-a.

"Propuštanjem dužnosti nadzora nad radom Sadine Beridan-Zuhrić koja je od 15. novembra 2006. godine radila kao daktilograf, od 17.jula 2008. godine kao viši referent- daktilograf, a od 20. maja 2011. godine kao referent-specijalist - daktilograf u Tužilaštvu BiH, raspoređena za rad tužiocu Boži Mihajloviću, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz devet predmeta pri čemu joj je propuštanje dužnosti nadzora od strane Bože Mihajlovića omogućilo i zadržavanje prisvojenog novca bez da bude otkriveno njeno nezakonito postupanje, a usljed čega je nastupila imovinska šteta u iznosu preko 10.000,00 KM", navedeno je u saopštenju Suda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije