Hronika

Potvrđena optužnica protiv Bože Mihajlovića

Potvrđena optužnica protiv Bože Mihajlovića
Foto: N.N. | Potvrđena optužnica protiv Bože Mihajlovića
N.N.

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 2. jula 2018. godine optužnicu koja optuženog Božu Mihajlovića tereti da je počinio produženo krivično djelo nesavjestan rad u službi.

U optužnici se navodi da je u vremenskom periodu od 15. novembra 2006. godine do 01.  februara 2015. godine, postupajući kao tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a od 10.03.2010. godine i kao rukovodilac Posebnog odsjeka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH (POOK), očigledno nesavjesno postupio u vršenju službene dužnosti tužioca i rukovodioca POOK-a.

"Propuštanjem dužnosti nadzora nad radom Sadine Beridan-Zuhrić koja je od 15. novembra 2006. godine radila kao daktilograf, od 17.jula 2008. godine kao viši referent- daktilograf, a od 20. maja 2011. godine kao referent-specijalist - daktilograf u Tužilaštvu BiH, raspoređena za rad tužiocu Boži Mihajloviću, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz devet predmeta pri čemu joj je propuštanje dužnosti nadzora od strane Bože Mihajlovića omogućilo i zadržavanje prisvojenog novca bez da bude otkriveno njeno nezakonito postupanje, a usljed čega je nastupila imovinska šteta u iznosu preko 10.000,00 KM", navedeno je u saopštenju Suda BiH.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije