Hronika

Pratite nas na Google news

Potvrđena optužnica protiv Dukića za pokušaj ubistva novinara

Potvrđena optužnica protiv Dukića za pokušaj ubistva novinara
Foto: Ilustracija | Potvrđena optužnica protiv Dukića za pokušaj ubistva novinara
N.N.

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Dukića (29) iz Kneževa zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Optužnicom se Dukiću na teret stavlja da je, zajedno s Markom Čolićem, koji je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora, pretukao Kovačevića 26. avgusta 2018. godine, prenosi "Avaz".

"Obojica su bili maskirani kapuljačama duksa i bili su naoružani metalnim teleskopskim palicama. Kovačevića su sačekali pred zgradom u kojoj stanuje i kada su ga uočili, Čolić mu je prišao s prednje strane i udario ga palicom po glavi. Dukić je Kovačeviću prišao s leđa i zajedno su ga udarali", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje u optužnici, Kovačević je od udaraca pao na zemlju i dok je ležao, Dukić i Čolić su nastavili da ga udaraju palicama po glavi i tijelu. Kovačević je u napadu zadobio tešku povredu u vidu nagnječenja mozga te više lakših po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić se duže od godinu dana nalazio u bijegu da bi se sam predao tužilaštvu u novembru prošle godine. Od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je odlukom suda produžen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije