Hronika

Potvrđena optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Potvrđena optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović
Foto: Anadolija | Potvrđena optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

SARAJEVO - Optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović (70) u potpunosti je potvrđena, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, odakle dodaju da su o tome informisani.

Ona se tereti za sprečavanje dokazivanja, a navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem 15 materijalnih dokaza.

U optužnici se navodi da ona 18. decembra 2023. godine pristupila u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, a pošto ju je uhapšeni Ranko Debevec, u međuvremenu suspendovani predsjednik Suda BiH, pozvao da ga u svojstvu advokata zastupa u krivičnom postupku.

"Nakon što joj je omogućeno da komunicira sa osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policajaca, svjesna svojih protupravnih radnji, a sa ciljem da znatno oteža dokazivanje krivičnih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH, omogućila je osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu te ga na taj način sakrije", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije