Hronika

Potvrđena optužnica za primanje dara

Potvrđena optužnica za primanje dara
Foto: Ilustracija | Potvrđena optužnica za primanje dara

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Obrada Radovanovića, Zahida Delića, Virsana Zolotića i Matu Delića tereti da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz Suda BiH.

U optužnici je navedeno da je Radovanović ponudio informantu Agencije za istrage i zaštitu "Fanatikosu" da teretnim vozilom uveze robu iz Hrvatske u BiH, na graničnom prelazu Šamac, bez sprovođenja postupka carinskog nadzora nad robom i plaćanja bilo kakvih dadžbina na robu koja se uvozi, za šta je od "Fanatikosa" zatražio 150 evra.

Znajući da je Radovanović ranije zatražio dar u vidu novca, Virsan Zolotić i Mato Delić su 23. februara 2019. godine, u prisustvu Zahida Delića, prilikom dolaska prikrivenog istražioca "Dušana" i informanta "Fanatikosa", koji su teretnim vozilom ulazili na carinsko područje BiH, zatražili i primili 150 evra.

"Nakon toga su, znajući da se u vozilu nalazi roba koja podliježe sprovođenju carinskog nadzora, propustili vozilo bez postupka provođenja carinskog nadzora nad robom koja se uvozi", navedeno je u optužnici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije