Hronika

Potvrđena presuda: Bilčaru 14 godina robije za ubistvo Milovanovića

Potvrđena presuda: Bilčaru 14 godina robije za ubistvo Milovanovića
Foto: N.N. | Potvrđena presuda: Bilčaru 14 godina robije za ubistvo Milovanovića

BANJALUKA - Goranu Bilčaru (29) iz Banjaluke Vrhovni sud RS potvrdio je presudu banjalučkog Okružnog suda i pravosnažno ga osudio na 14 godina zatvora zbog ubistva Dubičanina Bojana Milovanovića (29), kojeg je 18. oktobra 2018. godine u Banjaluci usmrtio šrafcigerom.

Kako nam je potvrđeno, Vrhovni sud RS odbio je žalbe tužilaštva koje je tražilo oštrije kažnjavanje optuženih u tom predmetu, kao i odbrane koja je tražila ukidanje presude i vraćanje predmeta na novo odlučivanje.

Za učestvovanje u tuči kazna od po godinu i po je potvrđena Đorđu Borovčaninu (27) i Đorđu Đenadiji (24), koji su te večeri bili u društvu s ubijenim Milovanovićem.

Vrhovni sud RS je u ovom predmetu jedino smanjio kaznu Marku Mihailoviću (29), koji je za učestvovanje u tuči u prvostepenom postupku dobio dvije godine i pravosnažno je osuđen na šest mjeseci zatvora.

On je kobne noći bio u Bilčarevom društvu, a tokom suđenja branio se sam te tvrdio da mu je žao zbog svega, kao i da ga je napao Dubičanin i da je bio prisiljen da se brani.

Prema optužnici, 18. oktobra 2018. godine u periodu od 2.40 do 3.20 u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića u pekari "Marčelo" došlo je do prepirke između Bilčara, Mihailovića i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića s druge strane.

Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare i sjela u FIAT koji je vozio Đenadija, te su se uputili dalje niz ulicu, ali je nakon nekoliko stotina metara on okrenuo vozilo i svi su se vratili prema pekari.

Tamo su vidjeli Bilčarevu ekipu kako izlazi iz pekare i sjeda u BMW. Đenadija je zatim ponovo okrenuo svoj automobil, a suparnička grupa je krenula za njima.

Nekoliko stotina metara dalje, kod banjalučkog parka Kupusište, oba vozila su se zaustavila, te je došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba.

U optužnici se dodaje da je Bilčar uzeo dizalicu iz gepeka svog auta i bacio je prema Milovanoviću, a zatim ga je dva puta ubo šrafcigerom. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, a potom u sljepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razaranja vitalno važnih moždanih centara, od čega je i preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije