Hronika

Povećan broj napada na policijske službenike u RS

Povećan broj napada na policijske službenike u RS
Foto: N.N. | Povećan broj napada na policijske službenike u RS

​BANJALUKA – U Republici Srpskoj su u 2018. godini evidentirana 53 napada na policijske službenike, 18 više u odnosu na 2017. godinu, u kojima je jedan policijski službenik teže i 50 lakše povrijeđeno.

Najviše napada bilo je prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira (13), a najčešće mjesto napada su bili trgovi i ulice (u 53,8 posto slučaja), podaci su MUP RS.

Po starosnoj strukturi, najbrojniji napadači su lica od 18 do 30 godina (53,7 odsto).

U periodu januar – april 2019. godine evidentirano je 15 napada na policijske službenike (za jedan napad više u odnosu na isti period 2018. godine) u kojima je jedan policajac smrtno stradao i 15 zadobilo lake tjelesne povrede.

Zadnji slučaj napada na pripadnika MUP-a RS dogodio se u Milićima, gdje je lišeno slobode lice inicijala B.S. (59) iz te opštine.

Nakon prijave da narušava javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u Milićima, B.S. je uputio prijetnje, ispoljavajući agresivno ponašanje i prema policijskim službenicima.

"Prilikom lišenja slobode i preduzimanja svih zakonskih radnji, lice B.S. je fizički napalo jednog policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede", saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik

U toku proteklih pet mjeseci ove godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala jedan slučaj napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti te osuđuju svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijce i pozivaju građane da se uzdrže od takvog ili sličnog ponašanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije