Hronika

Povratnik u Rogatici sam sebi pisao prijetnje i zapalio golf

Povratnik u Rogatici sam sebi pisao prijetnje i zapalio golf
Foto: Arhivska fotografija | Povratnik u Rogatici sam sebi pisao prijetnje i zapalio golf

ROGATICA - Policija je Tužilaštvu prijavila Ermina Pavicu (29) iz Rogatice zbog sumnje da je sam sebi slao prijeteće poruke, te zapalio golf 2 i šupu, a onda prijavio da iza toga stoji nepoznati napadač.

Ti navodni napadi su, zajedno s medijskim istupima Pavice, uzburkali duhove, ali se ispostavilo da pozadina nema veze s njegovim statusom povratnika u mjesto Kukavice, te da njegova porodica nije ugrožena, kako je on to tvrdio.

Uz navođenje inicijala Pavice, iz Policijske uprave Istočno Sarajevo u petak su saopštili da je protiv njega dostavljen izvještaj za četiri krivična djela: lažno prijavljivanje, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti, te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Pavica se, konkretno, sumnjiči da je u mobilni telefon vlasništvo njegove majke ubacio SIM karticu i sebi poslao prijeteće poruke, te da je zapalio golf 2 koji koristi, kao i šupu, čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi.

Sve to se dešavalo u pet dana. Tako je Pavica 14. novembra Policijskoj stanici Rogatica prijavio da mu je "nepoznato lice" putem mobilnog telefona prijetilo.

U spornoj vulgarnoj poruci navodi se "Pi**o, poturice, je***emo ti bulu Vedranu i djecu ćemo da ti je***mo, i tvoju i svih poturica, sve ćemo ti popalit', je*** vas Muamed i 'odža, krenulo je", a u drugoj je pisalo "Znaš li onu našu 'Gori gora, gori borovina, gori kuća smrdljivog Turčina".

Već 19. novembra istoj Policijskoj stanici prijavljeno je da u Kukavicama, opština Rogatica, gore golf 2 i pomoćni objekat, vlasništvo Pavice.

Pavica nam se u petak nije javljao na brojne telefonske pozive. Međutim, ranijih dana bio je i te kako susretljiv prema medijima. Tvrdio je, uz ostalo, da je pod velikim stresom.

"Bojim se za sigurnost porodice, a ja nisam plašljiv pa se za sebe ne bojim. Naravno, nije mi svejedno i poslije ovoga više ništa neće biti kao prije", izjavio je nedavno Pavica.

Tvrdio je i da ne zna ko bi mogao stajati iza podmetanja požara, te da njegova porodica ni sa kim nije imala bilo kakvih problema.

Nakon što je vozilo i šupu Pavice progutala vatra, oglasio se i reis-ul-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, koji je izjavio da "vlasti i sve političke strukture u opštini Rogatica ne bi trebalo da sjede, nego da ustanuna noge i vidje šta je problem, gdje su uzroci svemu ovome".

Strasti je smirio Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekavši da MUP RS može da garantuje bezbjednost svim građanima RS, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, i ocijenio da se o slučajevima ranijeg trovanja stoke, te paljenja automobila u Rogatici, ne može govoriti kao o organizovanom napadu na povratnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije