Hronika

Požar guta "Austroterm" u Bihaću, evakuisano okolno stanovništvo

Požar guta "Austroterm" u Bihaću, evakuisano okolno stanovništvo
Foto: Zlatan Čekić | Požar guta "Austroterm" u Bihaću, evakuisano okolno stanovništvo

BIHAĆ - Veliki požar izbio je jutros nešto prije sedam sati u proizvodnim pogonima firme "Austroterm" u naselju Kamenica nadomak Bihaća, koja se bavi proizvodnjom stiropora i termoizolacionih građevinskih materijala.

U ovome trenutku na licu mjesta se nalazi svo raspoloživo ljudstvo i pripadnici Vatrogasne jedinice iz Bihaća i u toku je gašenje požara, a očekuje se i pomoć iz susjednih lokalnih zajednica.

Kako su nas informisali, gašenje požara se odvija otežano s obzirom na to da je vatra zahvatila velike količine visokozapaljivog materijala.

Prema riječima Adnana Beganović, portparola policije USK, u trenutku izbijana požara u proizvodnim pogonima se nalazilo petnaestak radnika, a na svu sreću niko od njih nije povrijeđen.

Takođe, obavljena je i evakuacija građana iz stambenih objekata koji se nalaze u blizini, jer su unutar firme plinske instalacije. Beganović je rekao kako u ovom trenutku nije poznato šta bi mogli biti uzroci požara, te da će više informacija o svemu biti poznato nakon gašenja požara kada se obavi ekspertiza slučaja.

Preduzeće "Austroterm" je specijalist za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju u srednjoj i istočnoj Evropi, a proizvodni pogon u Bihaću otvoren je 2008. godine te je u njemu zaposleno oko 200 radnika.

U ovom trenutku rano je govoriti o materijalnoj šteti, ali je nesumnjivo kako će ona biti ogromna.


Povezana vijest: 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije