Hronika

Požar u Domu za stara lica u Zenici, vatra krenula iz sobe korisnika

Požar u Domu za stara lica u Zenici, vatra krenula iz sobe korisnika
Foto: Avaz/Printscreen | Požar u Domu za stara lica u Zenici, vatra krenula iz sobe korisnika

ZENICA - U Domu za stara lica u zeničkom naselju Crkvice sinoć oko 22.55 časova izbio je požar, a iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona jutros su kazali da u požaru nije bilo teže povrijeđenih.

Evakuacija korisnika Doma završena je u toku protekle noći. Svi su sigurno izmješteni u alternativne ustanove dok njihova ustanova ne bude spremna za ponovni prijem, piše Kliks.

"Nema osoba koje su povrede zadobile od vatrenog plamena, ali ima onih kojima je pružena pomoć zbog dima te su hospitalizovane i nisu u životno ugrožavajućem stanju", kazao je operativni MUP-a ZDK te je dodao da je iz ove ustanove evakuisano 75 osoba.

Do požara je došlo u jednoj od soba korisnika na spratu objekta pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, prenosi Klix.

Avaz
Avaz

Po dolasku Službi Hitne pomoći, policije i vatrogasaca započela je evakuacija korisnika Doma, a u akciju su se uključili osim policije i jedinica za podršku MUP-a ZDK te mještani okolnih zgrada koji su pomagali da se korisnici čim prije iznesu, adekvatno zbrinu ispred objekta te na kraju prevezu do alternativnih smještajnih lokacija.

Korisnici Doma za stare i iznemogle osobe su evakuisani u Dom i porodica, Dom za stara lica ZDK i Studentski centar, a oni koji su narušenog zdravlja odvezeni su u zeničku bolnicu.

Na ustanovi nije nastala veća materijalna šteta.

Na lice mjesta sinoć je došao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Mirza Husetić kao i vijećnici koji su bili aktivni učesnici akcije spašavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije