Hronika

Pratite nas na Google news

Požar u Vlasenici, dio zahvaćenog terena miniran

Požar u Vlasenici, dio zahvaćenog terena miniran
Foto: Image by Monika Schröder from Pixabay | Požar u Vlasenici, dio zahvaćenog terena miniran
Srna

VLASENICA - Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica intervenisali su na tri požara, a trenutno gase vatru u selu Metaljka u rejonu Cerske, gdje je dio terena miniran, što otežava gašenje.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica Pero Tomić rekao je Srni da su vatrogasci juče od 11.30 do 21.00 čas ugasili dva požara u opštini Šekovići i jedan u opštini Vlasenica.

On je naveo da su dojavu o prvom požaru dobili juče 11.30 časova, kada je u mjestu Popovići vatrom bila zahvaćena ogromna površina šume. U gašenju su pored vatrogasaca učestvovali Civilna zaštita i Šumsko gazdinstvo Birač.

"Drugi požar desio se u 16.30 časova u preduzeću Drinjača-Tišča, u kojem se zapalio silos i tu je pričinjena ogromna šteta, ali, na sreću, povrijeđenih nije bilo", rekao je Tomić.

Prema njegovim riječima, od 18.30 do 21.00 čas vatrogasci su imali intervenciju na području Kule-Zeban do Gradine u opštini Vlasenica, gdje je gorjela velika površina niskog rastinja i površine pod voćnjacima.

U sva tri požara intervenciju je otežavao jak vjetar, a u intervencijama su učestvovala dva vozila sa šest vatrogasaca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije