Hronika

Poznat identitet Zeničanke koja se ubila bombom u stanu

Poznat identitet Zeničanke koja se ubila bombom u stanu
Foto: Ilustracija | Poznat identitet Zeničanke koja se ubila bombom u stanu

ZENICA - Zenica je u šoku nakon nezapamćene tragedije koja se preksinoć dogodila u stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu kada je Naida Čičak (22) počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe.

Brojni prijatelji ostali su zatečeni viješću da je vedra djevojka, koja je u stanu živjela sama kao podstanar, odlučila da digne ruku na sebe.

Podsjetimo, mještani Makova takođe su šokirani događajem koji se dogodio u njihovom komšiluku. Kako su ispričali za "Avaz", čuli su jak udarac.

"Mislili smo, najprije, da je nešto u 'Željezari'. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Čuo se jak udarac! Ubrzo su stigli policija i vatrogasci, shvatila sam da se nešto desilo u našem ulazu", priča mještanka Makova, inače komšinica stradale Zeničanke.

Ostali mještani, takođe, s nevjericom su komentarisali ovaj slučaj.

Podsjetimo, do nezapamćene tragedije došlo je sat poslije ponoći, kada je mlada Zeničanka, iz još nepoznatih razloga, odlučila oduzeti sebi život i aktivirala bombu.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, izjavila je da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.

"Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu", govori ona.

Obavljen je uviđaj na mjesta događaja, a njim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije