Hronika

Poznat identitet stradale porodice, gradonačelnik obećao pomoć

Poznat identitet stradale porodice, gradonačelnik obećao pomoć
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva/Ilustracija | Poznat identitet stradale porodice, gradonačelnik obećao pomoć

MOSTAR - U teškoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17, lokalitet Zaton-Buna – Žitomislići kod Mostara, poginule su četiri osobe, a četiri su teško povrijeđene, a mostarski gradonačelnik Mario Kordić je nakon nesreće izrazio saučešće.

"Strašna prometna nesreća u Mostaru sve nas je šokirala i ostavila u nevjerici. Izražavam sućut obitelji i najbližima tragično preminulih. U ovoj teškoj situaciji napravit ćemo sve kako bi pomogli obitelji", objavio je na Facebooku Kordić.

U nesreći je preminula tročlana porodica, bračni par i dijete (9) te vozač iz drugog vozila.

Među teško povrijeđenima je i trogodišnja djevojčica čiji su članovi porodice u nesreći preminuli na licu mjesta.

U međuvrmenu, objavljen je identitet tragično stradale porodice.

Stradao je bračni par Krstić iz Mostara s devetogodišnjim sinom, a trogodišnjoj kćerki koja je bila s njima u automobilu ljekari se bore za život.

Informaciju o smrti porodice Krstić uz izraze tuge je objavila "Zajednica žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina" čija je članica bila supruga i majka porodice.

"S neizmernom tugom i boli javljamo da je tragično preminula naša članica Marijana Krstić zajedno sa svojim suprugom i sinom. Marijana je bila dugogodišnja istaknuta članica HDZ-a BiH TO Ortiješ i ostavila neizbrisiv trag u svome radu i djelovanju. Porodici izražavamo iskreno saučešće. Počivali u miru Božjem", stoji u objavi zajednice žena Kraljica Katarina.

Vijest o njihovoj smrti bolno je odjeknula u Hercegovini, a od ove porodice, čiji se život ugasio nedaleko od kuće u naselju Ortiješ, u koju se vraćali s jednodnevnog izleta, opraštaju se rodbina, prijatelji, komšije, poznanici...

I Osnovna škola "Marin Držić" u naselju Buna koju je pohađao devetogodišnjak oprostila se potresnim riječima od svog učenika. 

Prema nezvaničnim informacijama, oni su žrtve trke i nesavjesne vožnje druga dva automobila na putu, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac, kako mediji prenose, hercegovački biznismen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije