Hronika

Poznata imena uhapšenih u akciji MUP-a i SIPA

Poznata imena uhapšenih u akciji MUP-a i SIPA
Foto: Ustupljena fotografija | Poznata imena uhapšenih u akciji MUP-a i SIPA

BANJALUKA - Većina uhapšenih u akciji "Storidž 2" od ranije su poznati policiji a u toku su pretresi na 50 lokacija, sumnja se da su izvršili krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga, neovlašten promet oružja i vojne opreme i krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Samo na području Gradiške "palo" ih je 14: Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Saša Vidović i Goran Vidović, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Mladen Grbić, Dragan Gavrilović.

Takođe su uhapšeni: Radoslav i Saša Narančić iz Srpca, Nebojša Tojagić u Banjaluci i na području Laktaša Radivoj Lekić te Dario Taškov iz Novog Grada.

Grbić je ove godine povezivan sa Milivojem Lovrenovićem i akcijom "Transporter".

Nakon što je zbog veće količine oružja, uhapšen Grbić, potom su Radaković, Ugrenović hapšeni u septembru radi istrage koja se vodila protiv tog njihovog sugrađanina i zbog sumnje da su pokušali da naprave laboratoriju za uzgoj narkotika te zbog posjedovanja naoružanja.

Otac i sin Radislav i Saša Narančić, hapšeni su prije dvije godine kada je na njihovom posjedu pronađena profesionalna laboratorija za proizvodnju marihuane s tri velike hale.

Gavrilović je inače suspendovani pripadnik MUP RS, odnosno bivši komandir jedinice za podršku.

Akciju sprovode policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Državne agencije za istragu i zaštite BiH (SIPA) pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije