Hronika

Poznati inicijali osobe koja se dovodi u vezu s pucnjavom na Grbavici

Poznati inicijali osobe koja se dovodi u vezu s pucnjavom na Grbavici
Foto: Screensht | Poznati inicijali osobe koja se dovodi u vezu s pucnjavom na Grbavici

SARAJEVO - Nedžib Spahić Džiba ubijen je u sinoćnjoj pucnjavi u sarajevskom restoranu Paper Moon na Grbavici, zbog čega policija traga za osobom inicijala S. G. dovodeći je u vezu s napadom, potvrđeno je iz policijskih izvora za Klix.ba.

S. G. je, kako prenosi ovaj portal, od ranije poznat policijskim i pravosudnim organima u BiH. Pored njega, traga se za još jednom osobom.

U Upravi policije KS jutros su kazali da policijski službenici nakon završenog uviđaja na mjestu događaja nastavljaju rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršioca.

"Vozilo koje je korišteno prilikom bijega s mjesta događaja je pronađeno na lokalitetu Ciglana, područje općine Centar Sarajevo, te se poduzimaju neophodne aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela", kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Napadač je prema nezvaničnim informacijama pri izvršenju napada nosio masku i kačket, a zatim pobjegao u sivom automobilu Alfa Romeo.

Povezana vijest:

Ko je bio Nedžib Spahić Džiba, čovjek ubijen u Sarajevu?

Preminuo Nedžib Spahić upucan u Sarajevu, pronađeno vozilo napadača

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije