Hronika

Poznato ko je uputio lažnu dojavu o bombi kod ambasade Velike Britanije

Poznato ko je uputio lažnu dojavu o bombi kod ambasade Velike Britanije
Foto: Ilustracija | Poznato ko je uputio lažnu dojavu o bombi kod ambasade Velike Britanije

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ utvrdili su identitet lica koje je u srijedu, 26. septembra, uputilo lažnu dojavu da je u Ambasadi Velike Britanije u BiH postavljena eksplozivna naprava.

Lice je pronađeno u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, a pod nadzorom Tužilaštva BiH i juče je nad njim izvršena kriminalistička obrada, saopšteno je iz Sipe.

U narednom periodu, kako se navodi, Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv tog lica za krivično djelo zbog postojanja osnova sumnje ugrožavanje lica pod međunarodnom pravnom zaštitom.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH prijavila je u 26. septembra kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova da je postavljena bomba na parkingu u Ulici Hamdije Ćemerlića koji koristi i federalni Zavod za vodoprivredu i druge institucije.

Kontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je bila lažna dojava o postavljenoj ekspolozivnoj napravi na parkingu u krugu zgrade u kojoj se nalazi Ambasada Velike Britanije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije