Hronika

"Pravda za Davida" 168. dan na Trgu Krajine

"Pravda za Davida" 168. dan na Trgu Krajine
Foto: screenshot | "Pravda za Davida" 168. dan na Trgu Krajine

BANJALUKA - Na Trgu Krajine u Banjaluci, 168. dan za redom traži se pravda za Davida Dragičevića. Poruke uvijek iste, mir i dostojanstvo za istinu i pravdu.

Više od pet mjeseci, veliki broj Banjalučana na trgu stoji sa porodicom tragiočno stradalog Davida Dragičevića. I dalje traže odgovor na samo jedno pitanje „Ko je ubio Davida?“.

Davidov otac Davor poručio je svima onima koji su učestvovali u Davidovom ubistvu da se svaki dan sve više ukopavaju svojim lažima i da će sami sebe na kraju otkriti.

"Ne znam kako uvijek nađete ljude koji se ne znaju braniti nisu navikli na nasilje i vaše metode, a tako bih žarko želio da mene napadnete s oružjem, da vam ja pokažem s kim imate posla i s kim ćete imati još dugo vremena posla“, kaže Davor Dragičević, otac pokojnog Davida.

Davor Dragičević je ponovio da iza organizovanog ubistva njegovog sina stoji MUP Republike Srpske.

Davor je kazao kako ima novog svjedoka koji je vidio sve što se desilo te kobne noći kada su, kako kaže, ubili Davida.

Danas je istakao kako nije dobio ispis poziva sa Davidovog telefona iako ga je tražio jer mu je telefonski operater kazao da to zakonski nije moguće.

"Svi kažu da nešto nije po zakonu, a to što je moje dijete oteto, silovano, maltretirano, maskrirano i ugušeno? Možda je čak i davao znake života kada su ga u kanalizaciji pronašli", rekao je Davor.

Kazao je kako ga ne zanimaju izbori u državi u kojoj se dešavaju ovakva ubistva i u kojoj je sve gore, te poručio da grob njegovog sina neće ostati ovdje ako se ne riješe sva nerazjašnjena ubistva i bude vladao zakon i red za svu našu djecu i ljude.

"Imam novog svjedoka koji vas je vidio tu noć. Da ga dam tužilaštvu, sudstvu, vama u ruke? Ne, zato što vi više niste institucija ove države, a nećete biti ni građani jednog dana. Zločinci i ubice, šest mjeseci hodate, a meni Davida nema. Hodajte do 196. dana, do 5. oktobra, poslije toga više nikada nećete hodati obećavam vam lično. Ako nema pravde za Davida i svu nevino ubijenu djecu neka ne bude mira ni za vlast ", kazao je Davor uz odobravanje okupljenih.

(BN TV/klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije