Hronika

Prebili starca u Banjaluci, uhapšeni u Foči

Prebili starca u Banjaluci, uhapšeni u Foči
Foto: Ilustracija | Prebili starca u Banjaluci, uhapšeni u Foči
Ljiljana Radić

BANJALUKA - Dvije osobe uhapšene su u Foči u petak zbog sumnje da su dan ranije pretukle i opljačkale Ostoju Milakovića (80) iz Kmećana, kod Banjaluke.

Kako nezvanično saznajemo, oni su uhapšeni kada su htjeli da napuste BiH i uđu u susjednu Srbiju, a policija traga za još jednim potencijalnim napadačem. Iz policije nisu precizirali detalje, već ističu da preduzimaju sve što je u njihovoj moći da otkriju vinovnike napada koji je šokirao mještane Kmećana.

Sumnja se da je možda u akciji bilo i više od tri pomenuta lica, te da je bila još neka osoba koja dobro poznaje Milakovića, koji je važio za dobrostojećeg domaćina u selu, pošto uživa penziju iz Austrije. Njegova djeca, kako kažu mještani, rade u inostranstvu, a jedna kćerka je u Banjaluci, tako da je razbojnicima naruku išlo to što je starac živio sam, te su ga opljačkali i brutalno pretukli, i to usred bijela dana. Takođe, Milakovićeve komšije pričaju da su starca razbojnici brutalno pretukli u njegovoj kući, koja je od drugih udaljena 100-200 metara. O strahotama koje je starac pretrpio govore teške povrede po tijelu, razbijena vilica i tragovi krvi po kući.

Očevici kažu da je kuća ispreturana, ali nije poznato šta su razbojnici odnijeli, dok je siroti starac jedva dozvao pomoć i pitanje je da li bi izdržao da ubrzo nisu došli medicinski radnici.

"Ko zna šta bi se desilo i da li bi Ostoja podlegao da nije na jedvite jade, teško pretučen, pozvao komšije u pomoć", priča jedan od mještana.

Dodaje da je u selu viđen i "fićo" užičkih registarskih oznaka.

"Neko kaže da su u njemu bila dvojica, a neko da je bilo više muškaraca. Mi sad ne znamo može li se to dovesti u vezu s tim, to će utvrditi policija kojoj je sve prijavljeno", kaže za "Nezavisne" Rade Kozomara, predsjednik Savjeta MZ Kmećani. Navodno su se, kako kažu mještani, putnici u "fići" raspitivali za put prema Sarajevu, ali tek po njihovom odlasku čuli su da im je pretučen komšija, koji je inače sa svima u selu dobar.

Prema riječima Vesne Ivanišević, načelnice Službe za neurohirurgiju u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci, pacijent O.M. je primljen u stanju politraume.

"Pacijent je zbrinut i obavljena je sva neophodna dijagnostika. On je trenutno svjestan, ostaje na daljem liječenju i praćenju, a sve prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene", naveli su petak iz UKC RS.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pod čijim nadzorom policija preduzima dalje radnje.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije