Hronika

Pred policajce pao tvor, a zatim i Sumonja

Pred policajce pao tvor, a zatim i Sumonja
Foto: N.N. | Pred policajce pao tvor, a zatim i Sumonja

BANJALUKA - Banjalučanin Vladimir Sumonja (29) prijetio je policajcima koji su došli u njegovu vikendicu u kojoj je pronađena droga, rekavši im da neće proći lako i da će ga upamtiti, nakog čega se okliznuo i pao pred policajce.

Kako je ispričao u banjalučkom Okružnom sudu policajac Dragan Jerković, svjedok Tužilaštva, nekoliko minuta prije toga jedno lice je provirilo kroz prozor u namjeri da baci kesu, a tada je s krova vikendice skočio tvor.

Sumonja je optužen za šverc narkotika od januara do 9. novembra 2018. godine, a u ovom slučaju sudi se i Luki Tomaševiću (26).

Svjedok je ispričao da im je šef smjene javio da su građani prijavili da se u vikendici u Ulici Franca Šuberta nalaze dva sumnjiva lica, što su otišli i provjeriti. "Kada smo stigli, više puta smo kucali na vrata i govorili da je policija i da otvore. Niko nije otvarao, a začula se galama: 'popadaćemo', 'ne gine nam zatvor', 'bacaj u sudoper i toalet, puštaj vodu'", kazao je policajac Jerković.

Prema njegovim riječima, nakon što je provalio vrata, ušli su unutra, a u vikendici je sve bilo razmazano od vode i bijelog od praha.

Jedan od osumnjičenih za kojeg su kasnije utvrdili da je Luka  Tomašević digao je ruke i uhapšen je odmah, dok se drugi (Sumonja) pojavio nakon kraćeg vremena na stepenicama prijeteći da "neće proći lako", a potom je pao pred policajce.

Tu priču potvrdio je policajac Davor Borojević, koji je takođe bio svjedok, a koji je rekao da je tvor pao pred njega, ali da nije vidio odakle i kako se tu našao.

Tomislava Dragoljević, vještak hemijsko-biološke struke, kazala je da je vještačenjem materije za koju Tužilaštvo navodi da je oduzeta od optuženih utvrdila da se radi o indijskoj konoplji, amfetaminu i tabletama ekstazija.

Prema optužnici, Sumonja i Tomašević su od njima poznatih osoba kupovali marihuanu, spid i ekstazi i preprodavali, a to su držali u pomenutoj vikendici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije