Hronika

Pratite nas na Google news

Pred tužiocem troje uhapšenih u akciji "Trag"

Pred tužiocem troje uhapšenih u akciji "Trag"
Foto: N.N. | Pred tužiocem troje uhapšenih u akciji "Trag"
Ljiljana Radić

TREBINJE - Uhapšene u akciji "Trag": Nikolu Šarabu, Dragana Bokića i Sašu Vukanovića , pripadnici Uprave za organizovani kriminalitet MUP RS i PU Trebinje predali su danas Tužilaštvu BiH, potvrđeno je "Nezavisnim".

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, osobe inicijala M.N. i F.V. su nakon kriminalističke obrade otpušteni iz prostorija Policijske uprave Trebinje.

"Lice inicijala M.S. se nalazi u JZU „Opšta Bolnica“ zbog zdrastvenih tegoba koje je osjećao i ranije", naveli su iz MUP-a RS.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS oni se sumnjiče da su u od septembra 2019. do avgusta 2020. godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva  i Dubrovnika ( Republika Hrvatska) izvršili krivično djelo "Organizovanog kriminala" vezano za krivično djelo "Neovlašteni promet opojnih droga" iz Krivičnog zakona BiH.

"Tužilaštvu BiH je dostavljen izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv 11 lica za koje postoji osnov sumnje da su u vrijeme trajanja akcije 'Trag' izvršila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta  i zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju.

Ističu da na području koje operativno pokriva Policijska uprava Foča, juče, nije bilo hapšenja, dok je kod lica inicijala N.V. iz Foče izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija po naredbi Suda BiH .

"Tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima 'Organizovanog kriminala' i 'Neovlašteni promet opojnih droga' i zbog toga lice nije obuhvaćeno izvještajem o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela", dodaje se u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije