Hronika

Pred tužiocem uhapšenih u akciji "Fugitive", obuhvaćen i bračni par Erceg (FOTO)

Pred tužiocem uhapšenih u akciji "Fugitive", obuhvaćen i bračni par Erceg (FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | Pred tužiocem uhapšenih u akciji "Fugitive", obuhvaćen i bračni par Erceg (FOTO)

​GRADIŠKA, BANJALUKA - Uhapšeni u akciji "Fugitive" Saša (47) i Srđan Rađević (22), otac i sin iz Gradiške i njihovi sugrađani Dragan Popovac (52) i Stefan Trninić (29) kao i Vlatko Blažević (47) iz Travnika predati su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Kako "Nezavisne novine" saznaju uhapšeni Banjalučanin Bojan Čučak (32) nije predat u Tužilaštvo.

Takođe, saznajemo da su akcijom obuhvaćeni i bračni par Željka i Davor Erceg te Dragan Gajić, a svi su i ranije hapšeni.

Erceg je u bjekstvu, Željka Erceg je na izdržavanju zatvorske kazne, a Dragan Gajić se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH.

Osumnjičene terete da su se tokom 2020., 2021. i 2022. godine bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Dokazi u ovoj akciji prikupljeni su dešiforovanjem aplikacije Sky.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, danas im je Policijska uprava Gradiška, dostavila izvještaj protiv osam osumnjičenih, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Osumnjičenai su lišeni slobode u okviru višemjesečne   zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, PU Banjaluka, PU Gradiška i MUP-a Srednjebosanskog kantona. Od sredine 2020.godine do dana 20.12.2022. godine, osumnjičena lica su  vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali marihuanu i kokain korisnicima na području Banjaluke i Gradiške", navode iz Tužilaštva.

Osumnjičene će ispitati postupajući tužilac na okolnosti počinjenih krivičnih djela.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih lica a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena", navode iz Tužilaštva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije