Hronika

Predložen pritvor za vozača i suvozača zbog smrti pješaka u Sarajevu

Predložen pritvor za vozača i suvozača zbog smrti pješaka u Sarajevu
Foto: Ilustracija | Predložen jednomjesečni pritvor za vozača i suvozača zbog smrti pješaka u Sarajevu

Tužilaštvo KS je predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom vozaču i suvozaču zbog saobraćajne nesreće u sarajevskom naselju Buljakov Potok u kojoj je smrtno stradao jedan, a lakše povrijeđen drugi pješak.

Kako je navela portparolka Tužilaštva KS, Azra Bavčić, vozač Aldin Subašić se sumnjiči za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanju pomoći povrijeđenoj osobi, dok se suvozač Almir Balićevac sumnjiči za pomoć počinitelju nakon krivičnog djela.

"Vozaču je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, potpm zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemiravanja javnosti. Drugo, pritvor za suvozača je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanje dokaza", rekla je Bavčić.

Podsjećamo, prije dva dana je u sarajevskom naselju Boljakov Potok došlo do saobraćajne nesreće u 21:05 sati u kojoj je smrtno stradao pješak, a drugi lakše povrijeđen, dok su vozač i suvozač pobjegli s mjesta događaja te nisu ukazali pomoć povrijeđenim.

Brzom intervencijom, policija je pronašla počinioce, a oni su juče predati u Tužilaštvo KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije