Hronika

Predložen pritvor Vladanu Petrušiću, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u Maslovarama

Predložen pritvor Vladanu Petrušiću, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u Maslovarama
Foto: N.N. | Predložen pritvor Vladanu Petrušću, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u Maslovarama

BANJAKLUKA – Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor Vladanu Petrušiću (23) iz Kotor Varoša, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Maslovarama u kojoj je poginuo Nedeljko Simić.

Nesreća se dogodila 2. avgusta, na magistralnom putu Obodnik-Кlupe, a Petrušić se sumnjiči da je pijan upravljao audijem, iako mu je zabranjeno upravljanja motornim vozilom B kategorije.

"Osumnjičeno lice je dana 02.08.2021. godine,  oko 19,00 časova, na magistralnom putu  Obodnik-Кlupe, u mjestu Maslovare, opština Кotor Varoš, u stanju alkoholisanosti sa koncentracijom alkohola u organizmu od 2,04 g/kg upravljao putničkim vozilom marke audi, u toku trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 60 dana po prekršajnom nalogu PS Кotor Varoš, te udario u vozilo marke pasat kojim je upravljao Simić Nedeljko iz Кotor Varoši, koji je tom prilikom i smrtno nastradao", saopšteno je oz OJT Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora   zbog  postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi  osumnjičeni boravkom na slobodi mogao  ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka  v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci. 

Pročitajte još: Poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Kotor Varoša

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije