Hronika

Predložen pritvor dvojcu uhapšenom u akciji "Kum"

Predložen pritvor dvojcu uhapšenom u akciji "Kum"
Foto: Ustupljena fotografija | Predložen pritvor dvojcu uhapšenom u akciji "Kum"

​SARAJEVO - Za policajca Granične policije BiH Aleksandra Matovića i Predraga Petkovića iz Laktaša Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora zbog organizovanog kriminala povezanog sa nedozvoljenim međunarodnim prometom veće količine droge i njenom distribucijom.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji "Kum" koju su prema nalogu tužioca sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo na području Sarajeva, Foče i Gradiške, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, a za osumnjičenog Petkovića i zbog opasnosti od bjekstva.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala povezanih sa nedozvoljenim međunarodnim prometom veće količine droge i njenom distribucijom na ilegalnom narko-tržištu.

Kada je u pitanju Matović on je osumnjičen i za koruptivno krivično djelo, odnosno zloupotrebu kapaciteta Granične policije BiH radi pružanja pomoći kriminogenim osobama, izdavanjem neistinitih potvrda o prelasku granice i na druge načine.

Jedan od osumnjičenih u ovom predmetu lociran je u Danskoj, te će pri povratku u BiH u narednim danima biti preuzet na aerodromu Sarajevo i predat postupajućem tužiocu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije