Hronika

Predložen pritvor osumnjičenom za pucnjavu kod Kotor Varoša

Predložen pritvor osumnjičenom za pucnjavu kod Kotor Varoša
Foto: Arhiva / Ilustracija | Predložen pritvor osumnjičenom za pucnjavu kod Kotor Varoša

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za Sinišu Bojića (27) iz Kotor Varoša, koji se sumnjiči da je u mjestu Maslovare pucao na kuću P.S. i P.M.

Kako se sumnja, Bojić se u subotu oko 21.30 časova u Maslovarama, opština Kotor Varoš, nakon što je u tuči zadobio tjelesnu povredu dovezao do porodične kuće oštećenih P.S. i P.M., te u namjeri da ih ubije, iz poluautomatske puške ispalio više hitaca u pravcu oštećenih. 

Tom prilikom P.S. i P.M. nisu zadobili tjelesne povrede.

"Osumnjičeni je u svojoj porodičnoj kući suprotno odredbi člana 7. Zakona o oružju i municiji RS, neovlašteno držao oružje i municiju čije držanje građanima nije dozvoljeno", saopšteno je iz OJT Banjaluka.

Iz Tužilaštva navode da je pritvor predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  ili dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u  Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije