Hronika

Pratite nas na Google news

Predložen pritvor policajcima uhapšenim u Kalesiji

Predložen pritvor policajcima uhapšenim u Kalesiji
Foto: Ilustracija | Predložen pritvor policajcima uhapšenim u Kalesiji
N.N.

TUZLA - Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) u petak je Opštinskom sudu u Tuzli predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova TK koji su uhapšeni u akciji u Kalesiji u četvrtak.

Kako je za "Klix.ba" potvrđeno iz Tužilaštva TK, jednomjesečni pritvor je predložen načelniku Operativnog centra u MUP-u TK Vahidinu Omerbegoviću te službenicima u Policijskoj stanici Kalesija Neziru Omerbegoviću i Mirsadu Hadžiću.

Vahidin Omerbegović je prije dolaska na dužnost načelnika Operativnog centra u MUP-u TK obavljao funkcije zamjenika ovog Centra i komandira Policijske stanice Kalesija.

Njemu se na teret stavlja niz krivičnih djela, a koja je počinio u periodu od 2014. do 2019. godine.

Prema navodima Tužilaštva TK, on je tokom obavljanja svih funkcija počinio zloupotrebu položaja i ovlaštenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe.

Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić su osumnjičeni da su počinili krivična djela primanja dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenja službene isprave.

Svi oni su uhapšeni u četvrtak u akciji policijskih službenika MUP-a TK i Federalne uprave policije u Kalesiji. Osim u ovom mjestu, istražioci su pretrese izvršili i na području Tuzle.

Vahidin Omerbegović, Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić predati su u petak u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. Nakon saslušanja postupajući tužilac Opštinskom sudu u Tuzli uputio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije