Hronika

Predložen pritvor za Zorana Aleksića

Predložen pritvor za Zorana Aleksića
Foto: N.N. | Predložen pritvor za Zorana Aleksića

BANJALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je danas pritvor za Zorana Aleksića /43/ zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa.

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka.

Nakon ispitivanja, drugi osumnjičeni Igor Vučenović /31/ je pušten da se brani sa slobode, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Aleksić i Vučenović osumnjičeni su da su zajedno sa Danilom Marsenićem /31/ i Sinišom Blagojevićem /32/, svi iz Banjaluke, počinili krivična djela teška krađa i krađa, čime su pričinili štetu od 22.250 KM.

Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka, Marsenić je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, a Blagojević se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Ova lica se sumnjiče da su u periodu od decembra 2017. do aprila ove godine počinila krivična djela teške krađe i krađe na području Banjaluke i Gradiške.

Oni su upotrebom podesnog alata i fizičke snage ulazili u stambene, ugostiteljske i druge objekte, te su krali novac, zlato i druge predmete pogodne za dalju preprodaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije