Hronika

Predložen pritvor za inspektore uhapšene u Banjaluci

Predložen pritvor za inspektore uhapšene u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Predložen pritvor za inspektore uhapšene u Banjaluci

BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora pripadnicima Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka čiji su inicijali N.G. i J.F. osumnjičenim za primanje mita, rečeno je u Okružnom sudu u Banjaluci.

Iz Okružnog suda navode da će odluka biti donesena u zakonskom roku.

Podsjetimo, uhapšeni su Nenad Grujić i Jelena Florijan.

Dva inspektora Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka, koja su uhapšena u utorak, 18. februara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, predata su juče u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Iz MUP-a Republike Srpske naveli su da je prilikom lišavanja slobode kod njih pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su upravo bili primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.

Operativnu akciju "Sirano" sproveli su policijski službenici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije