Hronika

Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Damar"

Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Damar"
Foto: N.N. | Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Damar"

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za tri lica uhapšena u akciji "Damar", koja se sumnjiče za neovlašten promet droge.

Pritvor je predložen za državljanina BiH i Srbije Zorana Simića, državljanina Srbije Milutina Vukosavljevića i državljanina BiH Momčila Zirojevića.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogli ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Ova lica uhapšena su u srijedu, 26. septembra, u akciji kodnog naziva "Damar", koju su po nalogu Tužilaštva BiH na području Bijeljine i okoline sproveli policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U akciji je otkrivena plantaža sa specijalnim klimatskim i tehničkim uslovima za uzgoj skanka sa visokim udjelom opojne supstance THC, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su kao organizovana kriminalna grupa vršili uzgoj i proizvodnju skanka sa namjerom krijumčarenja na ilegalno narko-tržište Austrije, gdje se prodaje po cijeni od oko 3.400 evra po kilogramu.

U saopštenju je navedeno da je u ovom predmetu ostvarena značajna saradnja sa partnerskim agencijama Austrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije