Hronika

Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Rez"

Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Rez"
Foto: N.N. | Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Rez"
N.N.

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za produženje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih za organizovani kriminal u trajanju od dva mjeseca, koji su uhapšeni u akciji kodnog imena "Rez".

Mjera produženja pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.

Mjera pritvora potrebna je da bi se obezbijedio nesmetan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Na osnovu Naredbe Suda BiH, 14. jula pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretrese stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste lica E.K, A.S. i A.A.

Riječ je o Elvisu Keljmendiju, Anelu Sejfoviću i Ajlinu Ahmiću.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije