Hronika

Predmet "Trezor": Oksana poslije kćerkine svadbe ide u sudnicu

Predmet "Trezor": Oksana poslije kćerkine svadbe ide u sudnicu
Foto: N.N. | Predmet "Trezor": Oksana poslije kćerkine svadbe ide u sudnicu

BANJALUKA - Milan Reljić, krunski svjedok u predmetu "Trezor", u kojem se sudi sedmorici optuženih za višemilionske pljačke, rekao je da je njegova bivša supruga Oksana trenutno u Moskvi te da bi uskoro trebala da dođe u Srbac, pošto se udaje njihova kćerka.

Okružni sud u Banjaluci stoga očekuje da će idućeg mjeseca, kada je, nezvanično, zakazana svadba, u ovom procesu konačno svjedočiti i Oksana.

Reljić je, inače, svojstvo krunskog svjedoka u predmetu "Trezor" dobio nakon što je pristao da svjedoči o pljačkama u Banjaluci u kojima je učestvovao, te je već osuđen na 11 godina robije.

U predmetu "Trezor" sada se sudi Siniši Straživuku (49), Jovici Karaću (42), Milošu Mrđanu (42), Tomislavu Kneževiću (42), Đorđu Ćulumu (37), Aljoši Galiću (29) i Željku Pavloviću (40), a danas je u sudnici bilo poprilično dinamično. Najviše je zavarničilo pri kraju suđenja, kada su optuženi i svjedok Reljić izlazili iz sudnice.

"Reljić mi je rekao: 'Mrtav si'", izjavio je Straživuk.

Tokom ispitivanja Reljića, koji je na pitanja odgovarao kao svjedok odbrane, Straživuk ga je upitao da li je kod njega 2010. godine bio na slavi Jovanjdanu, a zatim svjedoku postavio još jedno zanimljivo pitanje.

"Je li to godina kada si ubio Ruška Pajića", upitao ga je Straživuk, na šta Reljić nije odgovorio.

Straživuk je pritom, govoreći o Reljiću, izjavio i da je "gospodin učestvovao u plaćenim ubistvima i teškim ubistvima u Zagrebu i Banjaluci".

U stolici svjedoka nakratko se pojavio i Siniša Jungić, vlasnik pekare "Klas", koji je potvrdio da poznaje Straživuka te da ga je Siniša svojevremeno upitao treba li mu radnika, a zatim zatražio da zaposli jednu ženu, što je on i učinuo. U pitanju je, potvrdio je Jungić, Reljićeva tadašnja supruga.

Reljić je, inače, tokom današnjeg svjedočenja u jednom momentu izjavio da je optuženom Mrđanu spasio život te da su i danas u dobrim odnosima. Međutim, da odnosi baš i nisu idilični, može se zaključiti po reakciji Mrđana, koji se Reljiću nešto kasnije obratio sa "gospodine Reljiću".

Jasminka Jovišević, advokat optuženog Kneževića, izjavila je danas u sudu da Reljić nije dobio pisanu odluku o imunitetu za krivična djela za koja je optužena ova sedmorka, a u kojima je, po presudi, učestvovao i on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije